Overheden

We willen allemaal wel een gezellige, uitnodigende leefomgeving. De klimaatverandering zorgt tegenwoordig voor uitdagingen. Of het nu gaat om de aanleg of het onderhoud van openbare ruimtes (pleinen, parken, voetgangerszones, de omgeving van wegen …), onze teams toveren ze om in echte milieuvriendelijke leefruimtes. Steden en gemeenten ontharden, zorgen voor meer groene zones en de biodiversiteit beschermen: daar draait het om bij onze projecten. Die worden ingevuld met groen, speeltuinen, ontspanningszones en sportterreinen. Onze medewerkers zijn van alle markten thuis zodat al uw ideeën voor projecten in steden, gemeenten, langs de weg of elders echt tot leven kunnen komen.

Gezellige ontmoetingsplekken creëren

In een stad of gemeente moeten parken en pleinen aantrekkelijke plekken zijn voor de burgers. Die trekpleisters moeten daarom gemakkelijk toegankelijk zijn, maar ook veilig en degelijk. Dat zijn de ingrediënten voor geslaagde openbare ruimtes. Krinkels zorgt voor de aanleg en het onderhoud van uw ruimtes en maakt er een lokale oase van. Doeltreffend werk en de natuur mee opnemen in de projecten zijn de hoekstenen van onze aanpak. Zo kunnen al uw inwoners genieten van een stukje natuur om de hoek.



Onze projecten in uw gemeente

Het Paul Reuterplein in een nieuw jasje

Gemeente Aarlen: aanleg van de openbare weg en het plein

In navolging van de werken in de Grand Rue kreeg ook het Reuterplein een serieuze facelift. Het project omvatte met name de heraanleg van de wegen en de voetpaden, de aanleg van parkeerplaatsen en laad- en loszones en de aanleg van een kiss-and-ridestrook voor de school.
Meer lezen

Onderhoud van groene ruimtes

Gemeente Knokke: 1000 kleuren bloesems

Een stad die zich elke lente in kleur hult. Ook de bijen en andere insecten zijn te vinden voor de meer dan 300.000 bloemen en 80.000 eenjarige planten die de hele stad opfleuren. De pas gemaaide parken, verzorgde borders en onkruidvrije rotondes dragen volop bij aan de uitstraling van de badstad.


Vergroening in de stad

Brussel Mobiliteit: minder beton, meer groen

Met een combinatie van kleine projecten kunnen grijze zones er al snel anders gaan uitzien. Door te kiezen voor microwerkzaamheden slagen we erin om de omgeving van straten en voetpaden een hele verandering te laten ondergaan. Het doel is niet alleen om het landschap waardevoller te maken, maar ook om het afvloeiingswater beter te beheren en de biodiversiteit te stimuleren. De beplanting zal ook de luchtverontreiniging en de lawaaihinder opvangen en tempert de temperaturen. Al die elementen helpen om de stad aangenamer te maken.


Kerkhoven kleuren groen

Drogenbos: heraanleg van het kerkhof voor een groener onderhoud

In samenwerking met Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei heeft de gemeente een plan voor de heraanleg uitgewerkt. De grindpaden zijn verleden tijd en zijn nu vervangen door grasdallen. Die zorgen voor een stabielere ondergrond en maken wieden overbodig. Om de verspreiding van onkruid zoveel mogelijk te beperken, koos de gemeente voor bodembedekkers, gazon en vaste planten. Zo kan ook de biodiversiteit herleven.